Els representants permanents dels estats de la Unió Europea han acordat avui de suspendre temporalment la normativa que obliga les aerolínies a arribar al 80% dels vols programats per a conservar la franja horària. Per tal d’arribar al 80%, les aerolínies optaven per fer els anomenats ‘vols fantasma’ -vols buits o amb pocs passatgers- per compensar les cancel·lacions pel coronavirus.

Els representants dels vint-i-set proposen que la suspensió de la normativa s’estengui fins al 24 d’octubre, tal com demanen les aerolínies, amb possibilitat d’ampliació segons l’evolució de la situació. La Comissió Europea proposava que la suspensió fos fins al juny.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb