Escola Valenciana i el sindicat Intersindical s’han reunit per tractar la situació del català en diversos àmbits socials, especialment en l’ensenyament, i per coordinar actuacions en matèria lingüística. Sobre aquesta qüestió, han assegurat que defensaran davant dels tribunals la legalitat del decret de plurilingüsime impulsat pel govern.

Les dues entitats es personaran en el procés jurídic per defensar el decret dels atacs de la dreta sindical i política. Consideren que els recursos que s’han presentat contra el decret no responen a criteris pedagògics, educatius, legals o lingüístics, sinó a una campanya contra els dret de l’alumnat de conèixer i dominar les dues llengües oficials i una llengua estrangera.

En aquest sentit, han recordat que el ministeri d’Educació espanyol ha donat el vist-i-plau al decret i no entenen perquè des de certs sectors es mantenen uns arguments que perjudiquen els alumnes i impedeixen que puguin acabar els estudis dominant el català, el castellà i una llengua estrangera.

Als tribunals, les dues organitzacions sostindran que el decret no vulnera cap dret fonamental ni discrimina l’alumnat, tot el contrari: és una obligació de l’administració regular els mecanismes perquè els alumnes puguin acreditar els coneixements de les dues llengües oficials. Així mateix, subratllen que el decret és una norma que preten revertir el procés de castellanització i afavorir la normalització de la llengua, i ampliar el coneixement i l’ús del català a través del sistema educatiu. ‘El valencià és una llengua minoritzada i necessita un impuls important des de l’escola per a dotar l’alumnat dels mecanismes comunicatius i, així, recuperar-ne els àmbits d’ús’, han destacat.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]