Avui a les 10.00 es presenta a l’Ateneu Barcelonès la plataforma Diàleg UE-Catalunya, nascuda el novembre passat i formada per una quarantena d’eurodiputats de sis grups parlamentaris i quinze països diferents. El col·lectiu demana a les institucions de la Unió Europea que facin un gest de responsabilitat i impulsin el diàleg per trobar una solució al conflicte entre Catalunya i Espanya.

Hi intervindran l’ex-ministre d’Afers Estrangers d’Eslovènia Ivo Vajgl, que presideix la plataforma; el periodista i ex-delegat de la Generalitat a París, Martí Anglada; i Diana Riba, companya del conseller Raül Romeva. ‘L’objectiu de la nostra plataforma és millorar el diàleg entre els polítics catalans i els europeus. I, evidentment, també volem contribuir a trobar una solució política al conflicte entre el govern de Madrid i el de Barcelona’, explica Vajgl en una entrevista a VilaWeb.

Vajgl diu també que el govern espanyol ha negat qualsevol opció de diàleg amb els polítics catalans, cosa que no fa sinó agreujar la crisi política. ‘Parlem d’un país de la Unió Europea que té una manera molt estranya d’encarar les diferències polítiques. L’única possibilitat d’arribar a una solució és amb diàleg entre tots els afectats’, afegeix.

La presentació l’han organitzada conjuntament els eurodiputats catalans Jordi Solé (ERC), Josep-Maria Terricabras (ERC) i Ramon Tremosa (PDECat), que també hi intervindran.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb