Gir de 180 graus en les negociacions entre els sindicats dels treballadors de terra de l’aeroport de Barcelona i Ibèria. Després que els sindicats anunciessin un principi d’acord i la desconvocatòria de la vaga, la direcció d’Ibèria ha decidit aixecar-se de la taula de mediació al departament de Treball, fet que ha fet saltar pels aires la treva. Si res no canvia abans de divendres, el 30 i el 31 d’agost hi haurà vaga per tercera vegada a l’aeroport.

Segons els sindicats, la direcció d’Ibèria s’ha negat a posar per escrit els compromisos que havien assumit verbalment amb els treballadors, cosa que ha acabat desencadenant amb la ruptura de la negociació. Al migdia, quan l’acord semblava pròxim, el departament de Treball s’havia compromès a crear una comissió per fer un seguiment de la implementació de les mesures pactades.

La plantilla d’Ibèria, integrada per uns 2.700 treballadors, reclama a l’empresa la conversió a fixos dels contractes temporals, que representen el 50% de la plantilla, així com noves contractacions per solucionar l’excés de càrrega de treball. Però fins ara, Ibèria manté que no pot negociar la transformació dels contractes del personal de l’aeroport de Barcelona perquè és una qüestió d’àmbit estatal.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb