Durant la sessió de control al govern espanyol, els diputats de Podem i les seves confluències, ERC i PDECat han ensenyat cartells per a demanar la llibertat dels presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium, Jordi Cuixart. En els cartells d’ERC i PDECat es podia llegir ‘Llibertat presos polítics’ i apareixien els noms de Sànchez i Cuixart. En el cas de Podem i confluències, el cartell recollia la frase ‘Llibertat Jordi Sànchez i Jordi Cuixart’ escrita en català, castellà i anglès.

La presidenta del congrés espanyol, Ana Pastor, els ha cridat a l’ordre en dues ocasions i els ha renyat per ‘muntar un espectacle’. ‘Estem aquí en representació de tots els ciutadans i l’espectacle que donen no correspon al que representem’, ha manifestat. Pastor els ha demanat silenci i ha manifestat que al parlament espanyol ‘hi ha llibertat i es pot parlar de tot però que les idees es defensen amb la paraula i no amb l’espectacle’. També ha retret els ‘gestos i les paraules ofensives’ dels darrers dies al congrés. ‘Mentre jo sigui presidenta aquesta cambra no es contaminarà’, ha afegit.

Els cartells que s’han mostrat són els mateixos que els diputats del PDECat van exhibir ja a la sessió plenària de dimarts. ERC, que no hi va assistir, va deixar també uns cartells als seus escons on es veia la foto dels líders de les dues entitats i es llegia ‘Llibertat’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]