MADRID, 28 (EUROPA PRESS)

ERC i el PDECat han demanat aquest divendres formalment que el congrés espanyol convoqui un ple extraordinari perquè el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, respongui pels casos de corrupció que afecten el seu partit, com el cas Gürtel. Aquesta iniciativa se suma a una de similar registrada aquest dijous pel PSOE i Podem.

En concret, els dos partits independentistes sol·liciten la convocatòria de la Diputació Permanent –l’òrgan que substitueix el ple en els períodes no ordinaris de sessions– per a debatre sobre la conveniència de citar Rajoy en una sessió extraordinària aquest estiu.

El seu objectiu és que el cap de l’executiu espanyol expliqui les ‘raons per les quals com a primera autoritat del govern de l’estat es nega a assumir les seves responsabilitats polítiques com a secretari general del PP respecte al finançament del seu partit a través d’una caixa B’.

La data de la reunió de la Diputació Permanent en la qual es debatran ambdues peticions l’ha de fixar la presidenta de la cambra, Ana Pastor, que encara no ha pres una decisió sobre este tema. La previsió inicial del congrés era reunir aquest òrgan durant la segona quinzena d’agost.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]