No concreta si s’ha de declarar la independència aquest dimarts

BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha advocat per “constituir” a partir d’aquest dimarts una república catalana, democràtica, social i de dret, i fer-ho sense tancar la porta al diàleg amb l’Estat ni a una hipotètica mediació externa entre Generalitat i Govern central.

Ho ha dit en roda de premsa aquest dilluns després de reunir-se la direcció del partit, on no ha concretat si aquest dimarts el Parlament ha de declarar formalment la independència i si el president català, Carles Puigdemont, la pot declarar directament o ha de produir-se una votació prèvia.

Els republicans es limiten a afirmar que aquest dimarts el Parlament ha d'”oficialitzar” els resultats del referèndum de l’1 d’octubre, quan va guanyar el ‘sí’ a la independència, i consideren que el resultat de la votació dóna al Govern un mandat suficient per seguir avançant cap a la construcció d’un Estat català.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb