Entra en vigor la mesura de cinema a 2 euros un dia la setmana per a més grans de 65 anys

  • Serà disponible en 144 sales de cinema del país

VilaWeb
Redacció / ACN
11.07.2023 - 17:42
Actualització: 11.07.2023 - 18:24

La campanya del Ministeri de Cultura i Esports espanyol d’entrades de cinema a 2 euros per a gent més gran de 65 anys un dia la setmana ha entrat en vigor avui. La mesura serà disponible en 144 sales de cinema del país.  La mesura, aprovada el maig pel govern espanyol, implicarà una inversió de 10 milions d’euros i es desenvoluparà en col·laboració amb les principals associacions del sector de l’exhibició, que representen més del 90% de les sales. Elm, Kinépolis, Ocine, Artesiete, Axion, Cinesa, Verdi, Renoir i Odeon són algunes de les sales en què estarà disponible aquesta opció. El govern espanyol demana a les sales que, preferiblement, es redueixi el preu de l’entrada els dimarts o en cap de setmana si només obren dissabte i diumenge.

La mesura es pot utilitzar preferentment el dimarts, o altres dies en cas que la sala no obri aquest dia. Les entrades es poden adquirir a les mateixes taquilles després d’identificar-se. El programa compta amb un pressupost de 10 milions d’euros.

El govern espanyol ha plantejat aquesta mesura perquè el cinema és un dels sectors que encara arrossega les conseqüències de la pandèmia. Precisament, els més grans són el col·lectiu a qui més està costant tornar a les sales. Les sales de cinema rebran la subvenció per pagar aquesta iniciativa en funció del nombre d’entrades venudes a preu reduït.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any