El Departament d’Ensenyament desenvolupa aquest curs 20 programes de diferents àmbits que tenen la innovació com a element central. Els centres i docents que hi participin, en aquests o en d’altres que ja estan finalitzant, tindran dret a una certificació d’innovació que computa com a mèrit a la seva carrera professional. Així, es reconeix la tasca del professorat implicat en la innovació com a eina per a la millora dels aprenentatges dels alumnes. Programes com #Aquíproubuylling, el Magnet, el Tàndem, l’Impuls a la lectura, o els programes d’innovació i transferència de coneixement InnovaFP són alguns exemples d’aquestes iniciatives que tenen com a objectiu potenciar la innovació com a motor de transformació i millora del sistema educatiu.

La creació i el contingut dels programes d’innovació són públics i cada any es declaren els centres participants amb dret a certificació. En finalitzar el procés el centre presenta la memòria justificativa que evidenciï les actuacions realitzades i la consolidació de la innovació en els plans de treball del centre, junt amb la relació de professorat participant, memòria que és avaluada per la inspecció d’educació i la unitat impulsora del programa. Si l’avaluació és positiva, el Departament d’Ensenyament emet el certificat d’innovació al professorat participant. En el curs 17-18 s’estan desplegant nous programes d’innovació (STEAM, Orientació i Tutoria, Apadrinem el Patrimoni, etc.) i es regularà el procediment de reconeixement dels projectes d’innovació pedagògica dels centres i les pràctiques educatives de referència dels equips docents.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb