El Departament d’Ensenyament ha establert tres nous currículums de formació professional: dos cicles de grau mitjà, Artesania i Complements de Cuir, i Activitats Comercials, i un cicle de grau superior, Integració Social. Així, es vol donar resposta a les diferents necessitats dels sectors implicats en aquests tres àmbits. En el cas del cicle de grau mitjà d’Artesania i Complements de Cuir, els estudis es podran realitzar a l’Escola Municipal d’Art, Disseny i Artesania d’Igualada, que compta amb una gran tradició industrial i formativa del cuir. El cicle té una durada de 1.600 hores i es preveu una fase de pràctiques de 25 hores en empreses, estudis o tallers.

El cicle formatiu de grau mitjà d’arts plàstiques i disseny en Artesania de Complements de Cuir s’implantarà a partir del curs vinent a l’Escola Municipal d’Art, Disseny i Artesania d’Igualada. D’aquesta manera, es donarà resposta a les necessitats del sector en aquest municipi, que compta amb gran tradició industrial i formativa del cuir. De 1.600 hores de durada, està orientat a la formació de professionals en el coneixement i manipulació del cuir i en la seva aplicació al camp específic de la indumentària. L’objectiu és capacitar els estudiants per tal d’exercir la seva activitat professional en tallers artístics artesanals, en empreses relacionades amb aquest sector, o com a professionals autònoms.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]