Els treballadors del personal de terra d’Iberia han convocat cinc jornades més de vaga, concretament tots els dilluns entre el 30 de setembre i el 18 de novembre, segons ha informat aquest dilluns al matí el sindicat UGT. La convocatòria s’ha fet extensiva a tot l’estat espanyol després que vencés el termini concedit el passat 9 de setembre per restablir i concloure les negociacions del XXI Conveni Col·lectiu. Segons els representants dels treballadors, la direcció d’Iberia ‘no ha deixat un altre camí’ per fer que l’empresa compleixi les seves reivindicacions i ‘resoldre la precarietat laboral denunciada des de fa temps en aeroports, en la direcció tècnica, en serveis centrals i en tots els centres de treball’.

UGT, que fa una crida a les altres forces sindicals a afegir-se a la protesta, també assenyala que el sindicat va fer un ‘enorme exercici de responsabilitat’ en l’anterior conveni després d’acceptar reduir-se el sou i les condicions per a tots els treballadors. Des d’aleshores, afegeixen els treballadors, la situació de la companyia ‘s’ha revertit’ i s’han disparat els beneficis, la puntualitat i el volum de treball en totes les àrees.

‘Tot gràcies, en un 99%, a l’esforç, dels professionals d’aquesta aerolínia. Per aquesta raó, ha arribat el moment que aquestes millors condicions reverteixin en ells’, defensa UGT, que considera que ‘ja no hi ha excuses: ni temor a un Brexit, ni a una futura crisi, ni a l’amenaça de pèrdua de contractes’.

A l’Aeroport de Barcelona, el personal de terra de la companyia també va convocar aturades per als dies 21, 22, 23 i 24 de setembre i la companyia va decidir suspendre temporalment les converses per pactar un nou conveni col·lectiu.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb