Els treballadors de la restauració als trens AVE i Llarga Distància tornaran a fer vaga entre l’11 i el 15 d’agost per reclamar un acord de conveni col·lectiu que reculli les mesures acordades en les assemblees de gener d’enguany. Els vaguistes demanen millores per a tots els col·lectius, augments salarials que incloguin l’increment de l’IPC, una millor conciliació de la vida laboral i familiar i que les hores perdudes en els recorreguts de llarga distància siguin computades com a jornada laboral, segons informa el sindicat CGT.

Els treballadors, de l’empresa Ferrovial, que és qui gestiona el servei per a Renfe des del 2013, ja van dur a terme aturades per demanar aquestes millores els passats mesos d’abril i maig. La proposta de l’empresa ha estat acceptada per la resta de sindicats de la Mesa Negociadora, però segons CGT és ‘insuficient’ i ‘va en detriment de les condicions que fins ara garanteix el Conveni Col·lectiu pels quals ens regim, malgrat les reinterpretacions de l’empresa’. Per tot això, la CGT ha demanat a Ferrovial que abandoni la seva ‘postura intransigent i s’avingui a negociar unes condicions justes que garanteixin un futur digne de tots els seus treballadors i treballadores’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]