Els sindicats representats a la Taula Sectorial d’Ensenyament Públic han convocat una vaga a Catalunya el dijous 9 de febrer, que anirà precedida de mobilitzacions per a reclamar mesures com ara les substitucions des del primer dia de baixa del professor. Aquell mateix dia el parlament hauria de fer la votació definitiva per a saber si s’aprova o no el pressupost de la Generalitat.

En un comunicat, els sindicats USTEC-STEs, CCOO, UGT i Aspepc-Sps han explicat que reclamarien de recuperar l’horari lectiu de 23 hores per als professors de primària i 18 per als de secundària, i també que no es tanqui cap aula de centres públics ni es redueixi el nombre d’alumne per aula.

També fan una crida a intensificar la seva lluita contra ‘l’immobilisme’ que veuen en el Departament d’Ensenyament arran de les protestes que han organitzat de rebuig a l’acció de govern.

La vaga es farà en el moment clau del debat del pressupost, el mateix dia en què s’hauria de votar al ple de la cambra catalana. És previst que el pressupost d’Ensenyament es debati el 16 de gener, en una comissió al parlament, i la CUP hauria de decidir el seu vot final en una assemblea convocada el 28 de gener. La CUP és especialment renuent a aprovar els capítols dels departaments d’Interior i Ensenyament.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]