El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el seu homòleg a l’Aragó, Javier Lambán, han reivindicat la importància del traçat València-Saragossa del corredor Cantàbric-Mediterrani i per això han exigit al govern espanyol més inversió perquè aquest tram sigui ‘competitiu’ i Europa en vegi la importància, després d’haver estat exclòs del finançament del nou Reglament Europeu CEF per al període 2021-2027. El govern espanyol del PP el va deixar fora de la llista de corredors prioritaris.

Els dos presidents, reunits a Terol, veuen ‘urgent’ que se’n convoqui la comissió de seguiment, formada per Adif, comunitats autònomes i agents socials i econòmics. L’objectiu és ‘elevar el nivell d’inversió’ en aquest eix per poder habilitar l’amplada internacional i electrificar la línia.

Puig ha reprovat la situació ‘anòmala’ que s’ha esdevingut arran de l’exclusió dels eixos prioritaris en els corredors transeuropeus i per aquest motiu ha criticat la decisió del govern anterior del PP d’augmentar les connexions al corredor Atlàntic.

A més, ha reprovat que la línia sigui l’única d’amplada ibèrica i sense electrificar i que per fer el trajecte València-Saragossa es trigui més de cinc hores, cosa que ha considerat ‘absolutament inhòspita i poc competitiva’. A la trobada també han assistit les associacions empresarials valencianes i aragoneses que donen suport a aquesta reivindicació.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb