El Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en valencià (COM) ha lliurat aquesta nit a Castelló de la Plana els premis Ovidi. Zoo, Júlia i Smoking Souls han estat els grups més premiats d’enguany, acompanyats de Mireia Vives i Borja Penalba, Tardor i Candela Roots. Maria del Mar Bonet hi ha estat homenatjada amb el premi a la Trajectòria.

Els premis del jurat musical, format per Teresa Ciges, Josep Vicent Frechina, Eduardo Guillot i Quim Vilarnau, han recaigut en Línies en el cel elèctric, de Mireia Vives i Borja Penalba, com a millor disc de cançó d’autor; Flamencianes, de Josep Aparicio Apa, millor disc de folk; Raval, de Zoo, millor disc de hip hop i electrònica; Humanité, de Candela Roots, millor disc de mestissatge; Patraix, de Tardor, millor disc de pop; Cendra i or, de Smoking Souls, millor disc de rock; Viatgera de l’espai de Nuc, grup revelació; Pròxima B, de Júlia, millor producció; ‘Balconades’, del disc de Tomàs de los Santos Segona mà, millor cançó; i ‘La mestra’, del disc Raval de Zoo, millor lletra.

Els reconeixements al disseny i al videoclip han estat per a Soysoft i Magda Arques per Pròxima B  de Júlia, i per Pau Berga i la productora Tresdeu Media per Vida, de Smoking Souls. El premi de Suport a la Música en Valencià ha reconegut el segell discogràfic Comboi Rècords, per la tasca que ha fet aquests últims onze anys.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb