El Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en valencià (COM) ha lliurat aquesta nit a Castelló de la Plana els premis Ovidi. Zoo, Júlia i Smoking Souls han estat els grups més premiats d’enguany, acompanyats de Mireia Vives i Borja Penalba, Tardor i Candela Roots. Maria del Mar Bonet hi ha estat homenatjada amb el premi a la Trajectòria.

Els premis del jurat musical, format per Teresa Ciges, Josep Vicent Frechina, Eduardo Guillot i Quim Vilarnau, han recaigut en Línies en el cel elèctric, de Mireia Vives i Borja Penalba, com a millor disc de cançó d’autor; Flamencianes, de Josep Aparicio Apa, millor disc de folk; Raval, de Zoo, millor disc de hip hop i electrònica; Humanité, de Candela Roots, millor disc de mestissatge; Patraix, de Tardor, millor disc de pop; Cendra i or, de Smoking Souls, millor disc de rock; Viatgera de l’espai de Nuc, grup revelació; Pròxima B, de Júlia, millor producció; ‘Balconades’, del disc de Tomàs de los Santos Segona mà, millor cançó; i ‘La mestra’, del disc Raval de Zoo, millor lletra.

Els reconeixements al disseny i al videoclip han estat per a Soysoft i Magda Arques per Pròxima B  de Júlia, i per Pau Berga i la productora Tresdeu Media per Vida, de Smoking Souls. El premi de Suport a la Música en Valencià ha reconegut el segell discogràfic Comboi Rècords, per la tasca que ha fet aquests últims onze anys.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.