Tradicionalment la mostra Lactium s’havia fet en el marc del Mercat del Ram de Vic però enguany la fira de formatges s’ha independitzat i es fa aquest cap de setmana al parc de Jaume Balmes. Però a banda d’aquest canvi de dates, la fira manté l’esperit de sempre. I un dels seus trets diferencials en comparació amb les altres mostres formatgeres que es fan al país és la presència de la figura del formatger, perquè ells són els millors prescriptors del seu producte i són els que millor poden explicar allò que fan.

Així hi participaran una quarantena de formatgeries catalanes que presentaran més de 150 varietats. Entre les novetats d’enguany hi ha un nou espai de divulgació i coneixement de la cultura del formatge on s’hi faran una dotzena de tastos guiats. També hi ha el ‘Txis Corner’, un indret on les formatgeries podran presentar novetats o formatges singulars. Lactium estrena la figura del formatge convidat que serà la prestigiosa marca gallega Cortes de Muar, que elaboren els seus productes amb llet crua de vaca.

L’oferta de la fira es completa amb una selecció de productes agroalimentaris que s’associen al formatge com ara cerveses, vins, pans i confitures. Perquè a més de degustar tots aquests productes, també es podran comprar directament dels mateixos productors. Finalment dissabte al vespre es farà la festa ‘Rock and Txis’, una vetllada on s’oferirà al públic més de 40 tapes protagonitzades pel formatge.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]