Josep Costa i Eusebi Campdepadrós, els membres de la mesa del parlament de JxCat, s’han negat a rebre avui la notificació del Tribunal Constitucional espanyol, on comunica la suspensió de la candidatura de Carles Puigdemont a la investidura. D’altra banda, el TC informa de les ‘conseqüències penals’ que pot comportar no fer cas de les seves indicacions.

El vice-president primer i el secretari primer han decidit no signar la notificació i tampoc no han agafat la documentació que se’ls lliurava. Segons que han argumentat, la notificació és ‘nul·la’ perquè no té cap ‘base legal’. A més, consideren que atempta contra l’autonomia del parlament i ‘coacciona’ l’activitat dels diputats i vulnera la seva inviolabilitat parlamentària.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb