El jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena ha citat demà a les 10.30 Jordi Turull, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Raül Romeva, Marta Rovira i Josep Rull per comunicar-los el seu processament i revisar la seva situació de llibertat provisional. És per això que des dels Comitès de Defensa de la República han preparat una mobilització de resposta en cas el magistrat torni a empressonar els diputats.

Tal com han expressat en diferents missatges a Twitter, els CDR avisen que per cada nou empresonament, faran ‘un pas endavant’ i que per cada nou atac de l’estat, respondran ‘amb força per conquerir la nostra llibertat’. És per això que demanen estar atents a les xarxes socials, on difondran les convocatòries de la mobilització que preparen.

El jutge del Suprem els comunicarà quins delictes els imputa, que poden ser diferents en cada cas, i podria decretar-los l’empresonament provisional fins al judici. De fet, Llarena va emplaçar-los a assistir-hi amb sengles advocats, perquè si alguna de les parts ho demana, podria enviar-los a la presó. Encara no se saben les intencions de la fiscalia, però és probable que l’acusació popular de l’organització ultradretana Vox demani que els empresonin. També pot comunicar els delictes que imputa a la resta d’encausats, malgrat que no hagin estat citats al Suprem. A més, el jutge va invocar l’article 505 de la llei d’enjudiciament criminal, pel qual cita a declarar els sis encausats que continuen essent diputats per a revisar la situació de llibertat condicional.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]