BARCELONA, 7 (EUROPA PRESS)

L’Agència Tributària preveu retornar 2.053 milions d’euros a contribuents catalans en la campanya de la Renda 2016 –un 2% més que l’exercici anterior–, que va començar aquest dimecres i en la qual aquest divendres comença a retornar els diners de les declaracions ja confirmades telemàticament, que fins al moment són 123.132, de les quals 108.603 sol·liciten devolució per 93 milions d’euros.

Les declaracions presentades fins ara són molt superiors a les de fa un any gràcies a l’eina Renda Web, que permet confirmar i presentar la declaració per internet de forma ràpida i senzilla i que està disponible per segona campanya, ha argumentat en roda de premsa el delegat especial de l’Agència Estatal d’Administració Tributària a Catalunya (AEAT), Gonzalo David García de Castro.

Fa un any s’havien presentat 91.787 declaracions a Catalunya, de les quals 83.135 eren a retornar per un import total de 71 milions, i el tercer dia de campanya ja es va acordar la tornada de 1.973 declaracions per 1,5 milions, mentre que aquest divendres s’ha acordat la devolució de 20.078 per 9,8 milions.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb