ACN Barcelona.-Les millores en la bonificació de la tarifa del cànon de l’aigua, previstes en la llei d’acompanyament dels pressupostos del 2017, han disparat l’increment dels beneficiaris del cànon social durant els darrers mesos. Aquest mes de juliol s’ha comptabilitzat un increment del 88% dels abonats que gaudeixen d’aquest cànon social i ja són 28.661 famílies que disposen del descompte, mentre que el desembre de l’any passat en gaudien 15.226. El col·lectiu amb vulnerabilitat econòmica representa un 40% dels abonats que es beneficien d’aquest cànon social. Per territoris, el 65% dels beneficiaris del cànon són de l’àmbit metropolità, mentre que la resta de la demarcació de Barcelona representa el 22%.

Tarragona, Girona i Lleida suposen el 6, el 5 i l’1% respectivament dels abonats que es beneficien da’quest nou cànon que, des del mes d’abril d’enguany, ha incorporat dues novetats. D’una banda, reduir la tarifa de cànon social de 0,3999 euros el metre cúbic a 0,24m, és a dir, una reducció de més del 50% en relació a la tarifa del primer tram del cànon de l’aigua, que és de 0,4936 euros el metre cúbic. De l’altra banda, també s’han afegit les persones i unitats familiars que poden acreditar situació de vulnerabilitat econòmica o en situació de risc d’exclusió residencial. Aquest col·lectiu ha suposat el 40% dels beneficiaris del cànon social. Per l’Agència Catalana de l’Aigua, l’aplicació de la bonificació, sempre i quan els 28.661 abonats no superin el límit del primer tram d’aigua i consumeixin la dotació bàsica de 9 metres cúbics al mes, representa 785.000 euros a l’any.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]