El consells de batlles del Segrià i la Noguera han aprovat aquest dimecres manifestos en suport a la pagesia, davant la crisi de preus que està patint el sector de la fruita dolça aquesta campanya 2017, especialment el de la fruita de pinyol.

Els responsables municipals d’ambdues comarques han recordat la importància que té el sector agrari en l’economia del territori, ja que hi ha moltes famílies i pobles del territori que en depenen. En aquest sentit, han reclamat mesures per fer front a l’actual situació en què els productors de fruita de pinyol estan cobrant per sota dels costos de producció. Volen per evitar la greu pertorbació del mercat en préssecs i nectarines d’aquesta campanya derivada del veto rus i que s’ha vist agreujada pel recent tancament unilateral de la fronteres de la Unió Duanera d’Euroàsia, principalment de Bielorússia, a partir d’una barrera tècnica sanitària, que ha fet trontollar els mercats de préssec i nectarina.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]