El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat el president de la Generalitat, Quim Torra, a un any i mig d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic i a una multa de 30.000 euros perquè el considera culpable de desobediència per no haver retirat a temps els llaços grocs del Palau de la Generalitat.

El tribunal diu a la sentència que el president ‘va desobeir la decisió de la decisió de la Junta Electoral Central que, una vegada convocades les eleccions del 28 d’abril passat, va ordenar de retirar la simbologia partidista exhibida en edificis públics, ho va comunicar en temps i forma i va donar un termini per a l’esmentada retirada sense que això fos atès’.

La sentència arriba poca estona després d’haver-se fet pública la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea reconeixent la immunitat d’Oriol Junqueras com a eurodiputat, un revés històric contra la justícia espanyola.

La condemna de Torra no és encara una sentència ferma, perquè es pot recórrer en contra al Tribunal Suprem espanyol.

El president farà una compareixença a les 13.30.

[Aquesta notícia serà ampliada a mesura que se’n vagi tenint informació.]

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb