El director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, ha rebut la notificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en què li demanava, entre més coses, que no comencés, tramités ni fes circular cap acord o actuació que pogués permetre la preparació del referèndum. Tot i haver rebut aquest avís, TV3 ha continuat emetent l’anunci del referèndum del primer d’octubre.

La notificació del TSJC deia: ‘Us adverteixo del vostre deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que impliqui menystenir o eludir la suspensió acordada. Particularment, que us abstingueu d’iniciar, tramitar, informar i/o dictar, en l’àmbit de les vostres respectives competències, cap acord o cap actuació que permeti la preparació i/o celebració del referèndum sobre l’autodeterminació a Catalunya, regulat en el decret objecte de la present impugnació, amb l’apercebiment de les eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en què podeu incórrer en cas de no atendre aquest requeriment.’

La setmana passada el Tribunal Constitucional va dictar que se suspengués la llei del referèndum, aprovada amb majoria absoluta, i va trametre advertiments a prop de mil càrrecs públics del país, entre els quals, a més dels directors dels mitjans públics, hi havia els membres de la mesa del parlament i els Mossos d’Esquadra.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb