La secció cinquena de la sala contenciós administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha rebutjat la suspensió cautelar de les resolucions de la Generalitat per les quals s’acordava no prorrogar el contracte amb la unió temporal d’empreses (UTE) Ribera Salud per a la gestió integral de l’Hospital d’Alzira i establia el retorn al sistema públic. Segons que la resolució facilitada aquest dijous pel TSJ, la sala assenyala que no pot estimar els motius al•legats per la UTE i afegeix que ho fa sense prejutjar els motius esgrimits. Així mateix, afegeix que no es produeixen perjudicis d’impossible o difícil reparació.

Pel que fa a ‘la ponderació dels interessos en joc’ assenyala caldrà realitzar una adequada ponderació i remarca que els demandants pretenen considerar que la mesura beneficia l’interès públic però que l’administració valenciana ja ha establert un pla de treball per a la reversió que ha incorregut ‘en una considerable despesa pública’. El TSJ ja va desestimar la suspensió per la via d’urgència de la normativa el passat mes d’abril i va acordar tramitar per la via ordinària la petició de suspensió cautelar. El grup Ribera Salud va interposar un recurs contra la decisió de la conselleria valenciana de Sanitat de no renovar la concessió de l’Hospital de la Ribera, a Alzira (Ribera Alta), que finalitza el pròxim 1 d’abril del 2018, i iniciar el procés per a la reversió del centre a la gestió pública.

Segons que va anunciar Ribera Salud, el recurs a la justícia es produeix en considerar que la decisió de la conselleria és ‘purament ideològica’ i que no defensa l’interès dels ciutadans. El grup considera que la Generalitat ha intentat donar ‘aparença jurídica a una decisió presa prèviament’ i posa com exemple els testimonis i informes pericials presentats per Ribera Salud per avalar el seu model, que ‘no han estat presos en consideració per a la resolució de l’expedient’ obert el gener.Així mateix, la UTE indicava el dany als treballadors i l’alteració de l’estructura del personal, amb 1800 empleats. Ribera Salud també al•lega que es desmantella una estructura creada i s’extingeixen un gran nombre de contractes de serveis i subministraments, produint la paralització de 1300 línies d’investigació.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb