Aquest matí han circulat informacions contradictòries sobre l’obligatorietat de teletreballar a Catalunya arran de les declaracions de membres del govern. Ara per ara, el treball a distància no és obligatori, tot i que es demana a les empreses que el prioritzin. Ahir al vespre el Consell de Relacions Laborals (CRL), organisme dependent del Departament de Treball de la Generalitat, va aprovar una declaració que recordava a empreses i treballadors la prioritat de teletreballar amb l’objectiu de limitar la mobilitat per frenar els contagis de la covid-19, d’acord amb les resolucions de les autoritats sanitàries.

Avui el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, ha dit a RAC1, sobre aquesta declaració, que el teletreball ja és obligatori a Catalunya –tant en l’àmbit públic com en el privat– arran d’una resolució de Salut de la setmana passada, i que aquesta declaració subratlla aquesta obligatorietat. També ha dit que les empreses que puguin establir el teletreball i no ho facin s’exposen a sancions. Tanmateix, les paraules del conseller entren en contradicció amb allò que s’ha publicat fins ara al DOGC –que parla de prioritzar i promoure el teletreball– i amb les paraules de la portaveu del govern, Meritxell Budó, que ahir va dir que aquesta obligatorietat no es pot aplicar legalment en l’estat d’alarma que ha decretat el govern espanyol perquè no dóna a la Generalitat aquestes competències. Tanmateix, El Homrani ha dit que la qüestió del teletreball es pot regular a partir de les competències en Salut Pública. Pel que fa a la mateixa qüestió, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha dit que el teletreball és ‘molt recomanable’, però tampoc no ha parlat d’obligatorietat.

No és la primera vegada que membres del govern fan declaracions contradictòries en relació amb les mesures a prendre contra la covid-19. La darrera polèmica va ser fa pocs dies, quan Budó va dir que la queda s’aplicaria a partir de les 23.00, mentre que la consellera de Salut, Alba Vergés, defensava d’aplicar-la a partir de les 22.00.

La declaració del Consell de Relacions Laborals (CRL) no pot establir l’obligatorietat del treball a distància –és un organisme consultiu–, però sí que el recomana i fa tot de propostes. En un comunicat, assenyala que en aquells casos en què el treball a distància no sigui possible s’han d’implantar unes altres mesures, com horaris d’entrada i sortida escalonats, flexibilitat horària o similars perquè s’evitin les hores punta del transport públic. Recorda que les empreses que no puguin fer treball a distància, en aquesta situació excepcional, han de facilitar un document justificatiu als treballadors de la necessitat de fer els desplaçaments per a anar o tornar del centre de treball.

També proposa d’adoptar, preferentment i temporalment, mesures de flexibilitat interna negociades entre l’empresa i la representació legal o sindical dels treballadors pel que fa a possibles modificacions de la jornada. En cas d’haver-hi raons justificades i sempre tenint en compte les premisses de l’acord, la temporalitat i l’equilibri, es proposen mesures com ara ajusts de la producció, acords sobre borses horàries per a flexibilitzar i adaptar la situació a les necessitats productives possibles, adaptacions del calendari laboral I programació o reprogramació d’activitats formatives.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.