La sala d’apel·lacions de Tribunal Suprem espanyol ha ratificat la consideració de ‘rebel·lia’ del president de la Generalitat Carles Puigdemont i dels consellers exiliats Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí, dictada pel jutge Pablo Llarena.

A la seva argumentació, la Sala refusa de pla l’al·legació dels recurrents que estan a disposició dels tribunals espanyols, que argumentava que prova d’això és que han estat subjectes a euroordres. Tanmateix, el Suprem diu que encara que les euroordres no tinguessin èxit, ‘res no ha impedit les compareixences personals dels recurrents davant les autoritats espanyoles’.

A banda, en una altra resolució, confirma també la suspensió per a càrrec públic de Puigdemont acordada per Llarena en aplicació de l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal, contra la qual també havien presentat recurs.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.