El jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llanera ha fet el primer pas per a decidir si es queda les causes que s’instrueixen a l’Audiència espanyola contra els membres del govern de Carles Puigdemont i els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural –acusats de rebel·lió i sedició– i les ajunta amb la que ja tramita contra la presidenta del parlament, Carme Forcadell, i els membres sobiranistes de la mesa.

En una interlocutòria que ha fet pública, Llanera demana a la jutgessa Carmen Lamela que li remeti en cinc dies un informe sobre ‘els aspectes fàctics, processals i d’investigació d’ambdós procediments’. Segons la interlocutòria, vol aquest informe abans de resoldre la competència del Tribunal Suprem per a investigar el cas. Amb tot, ja reclama a Lamela que emplaci les parts perquè informin directament el Suprem sobre l’acumulació de procediments dins el mateix termini.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]