La Sala Segona del Tribunal Suprem espanyol ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat per l’ex-president de l’ANC Jordi Sànchez contra la interlocutòria del magistrat Pablo Llarena del passat 14 de desembre, que li va denegar permisos de sortida de presó, així com major disponibilitat per utilitzar Internet a la presó i per tenir determinats contactes amb mitjans de comunicació, en la seva condició de candidat a les eleccions del 21-D.

Argumenta que la limitació és proporcionada i ajustada a la legislació europea, ja que Sànchez podria haver aprofitat els mítings electorals per incitar la ciutadania a ‘participar en tumults’ per aconseguir fugir. Segons el Suprem, ‘la limitació de la seva llibertat ni anul·lava completament la seva capacitat de dirigir a l’electorat per mitjans diferents de la presència personal en els mítings convocats, ni impedia que altres integrants de la seva candidatura abordessin plenament les activitats de campanya’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb