El sindicat USTEC-STEs ha advertit que el govern de la Generalitat vol fer una ‘nova retallada’ a l’ensenyament públic i ha cridat l’executiu de Quim Torra a donar marxa enrera. En un comunicat, el sindicat majoritari del professorat critica que el govern es plantegi de vetar la reducció de dues hores lectives als docents majors de cinquanta-cinc anys.

‘La reducció és una mesura completament necessària per als i les docents, ja que alleugereix, en part, i millora la feina d’aquest col·lectiu’, defensa l’USTEC. A més, el sindicat lamenta que aquesta mesura no s’alinea amb les polítiques anunciades per Torra que havien de tenir el màxim suport social. ‘Comencen malament, amb una mesura contra el professorat, sense cap millora i amb una retallada nova’, critica.

Així mateix, l’USTEC explica que continuarà defensant els drets dels treballadors del Departament d’Ensenyament i exigeix al govern que reobri la negociació sobre la recuperació de la reducció de la segona hora lectiva quan comenci a tramitar el pressupost.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb