El Síndic de Greuges ha traslladat a la Junta Electoral espanyola la prohibició emesa per la Junta Electoral Provincial de Barcelona d’utilitzar les paraules presos polítics i exiliats als professionals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

En el seu escrit, que també s’ha presentat al Defensor del Pueblo, Ribó argumenta que l’expressió és reconeguda al dret internacional i s’ajusta a la realitat dels líders empresonats per la qual cosa considera que no atempta contra els principis d’igualtat, pluralitat i neutralitat política. El Síndic també defensa la professionalitat i el criteri tècnic dels treballadors dels mitjans públics de la CCMA i considera que seria positiu incloure fórmules ‘més flexibles’ que no pas les adoptades per la Junta Electoral espanyola.

Pel Síndic haurien de ser fórmules que respectessin el dret fonamental a la llibertat d’informació, reconegut a l’article 20 de la constitució espanyola i 10 del Conveni europeu, garantint un marge ‘d’apreciació’ als professionals de la informació en relació amb l’ordenació de les emissions de la informació electoral, sense condicionar la neutralitat informativa i el dret de l’electorat a decidir la seva opció política de manera ‘lliure i informada’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb