El Síndic de Greuges farà un seguiment exhaustiu de la implantació de les pistoles taser a Catalunya

Rafael Ribó tornarà a demanar informació detallada sobre les pistoles, els agents que les portaran i en quins casos se'n preveu l'ús

VilaWeb
ACN
06.08.2015 - 04:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Albert Batlle, director general dels mossos d’esquadra, ha anunciat que el cos disposaria de cent-trenta pistoles elèctriques abans que acabés l’any. El Síndic de Greuges ha tornat a avisar al departament d’Interior que faria un seguiment ‘exhaustiu’ de l’ús que en fessin els agents de policia. Rafael Ribó considera que la informació tramesa l’anterior ocasió és ambigua i tornarà a demanar l’ús concret que se’n farà i per exemple, la formació que rebran els agents, la regulació i els protocols que s’establiran.

Rafael Ribó ha tornat a insistir en la necessitat de fer un debat parlamentari per a valorar els pros i els contres de les pistoles taser i establir una regulació prèvia que n’eviti possibles abusos. Per això recorda que el Comitè europeu per a la Prevenció de la Tortura i de les Penes del Consell d’Europa (CPT) adverteix que l’ús de les taser requereix formació específica i que pot considerar-se ‘inadequat’ si no hi ha una amenaça real de vida o de danys greus.

El síndic també alerta que el CPT té dades concloents que demostren que s’han fet servir per agredir persones privades de llibertat i que ha rebut denúncies d’amenaces de maltractaments a persones detingudes perquè han utilitzat aquestes pistoles.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes