El sector immobiliari català preveu que el preu dels habitatges residencials de primera i segona mà seguirà creixent durant el 2018 i apunta que aquest increment podria rondar el 5%. Així ho han explicat responsables de Solvia, Vertix i Cushman & Wakefield en l’acte ‘Perspectives 2018 al sector immobiliari català’ que s’ha celebrat a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

Els especialistes han atribuït aquesta tendència alcista al fet que hi ha poca oferta d’habitatges nous, perquè des de l’inici de la crisi econòmica ‘s’ha construït molt poc’, i molts compradors ‘que fa anys que esperen per donar el pas’. Amb tot, s’han mostrat molt optimistes i han considerat que no hi ha risc que es produeixi una segona bombolla immobiliària perquè els requisits bancaris que es demanen a l’hora de concedir un préstec hipotecari són ‘molt més estrictes’. Alhora, han valorat que els fets de l’1 d’octubre i la situació política actual no ha tingut un impacte ‘notable’ en el sector.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb