El raper Pablo Rivadulla, conegut artísticament com a Pablo Hasel, ha assegurat avui durant el seu judici a l’Audiència espanyola que ell es limita a exposar a les seves cançons i twits ‘fets objectius’ que considera ‘injustos’, i a defensar ‘drets democràtics’. Hasel, que ha apuntat que el judici demostra que no es respecta la llibertat d’expressió a l’estat espanyol, ha defensat les seves manifestacions sobre la monarquia, la policia i l’estat, i ha justificat que expressi el seu suport a persones que considera els seus referents com a ‘comunista’. ‘Per a mi són exemples de resistència, i això no canviarà encara que em condemnin a presó’, ha sentenciat a preguntes de la fiscalia, que demana per a ell dos anys i nou mesos de presó i una multa de 40.500 euros per delictes d’enaltiment del terrorisme i de calumnies i injuries contra la Corona i les institucions de l’estat. La fiscalia l’acusa pel contingut de seixanta-dos missatges de Twitter i una cançó publicats entre 2014 i 2016. Hasel ja va ser condemnat per enaltiment del terrorisme el 2014 i podria afrontar cinc anys de presó en cas de no pagar la multa.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb