La portaveu del PSC al parlament, Eva Granados, ha explicat avui que que els socialistes no aniran a la reunió de dimarts al parlament sobre el referèndum perquè la convocatòria de JxS i la CUP ‘és una broma de mal gust’. Segons Granados, la reunió és una falta de respecte institucional: ‘Fem una crida als grups que donen suport al govern a deixar de degradar les institucions catalanes’, ha dit.

En un comunicat del PSC la portaveu parlamentària dels socialistes ha assegurat que el govern amaga i nega informació, que bloqueja comissions d’investigació amb la majoria parlamentària i que vol reformar el reglament de la cambra per a limitar els instruments de l’oposició.

Ahir JxSí i la CUP van convocar una reunió oberta a tots els diputats per a explicar la llei del referèndum abans que el govern doni més detalls sobre l’1 d’octubre en un acte a la tarda. Els socialistes també critiquen que en lloc de registrar la iniciativa legislativa ‘més rellevant dels darrers trenta anys’, el govern convida els grups de l’oposició a ‘una reunió informal amb precs i preguntes’, cosa que consideren ‘inacceptable’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]