La síndica del PP a les Corts, Isabel Bonig, ha sol·licitat avui la convocatòria urgent de la diputació permanent del parlament amb la compareixença del president de la Generalitat, Ximo Puig, com a únic punt de l’ordre del dia de segons consta a l’escrit que ha registrat.

Bonig demana que el president Ximo Puig expliqui les raons per les quals el senador que ha encapçalat les llistes del PSPV-PSOE per Castelló, Josep Lluís Grau, ha cedit el seu càrrec per a la constitució del grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la cambra alta, i ha remarcat que es tracta d’un grup independentista.

La portaveu popular va anunciar abans-d’ahir la presentació d’aquesta sol·licitud de compareixença, que s’ha materialitzat avui. Bonig va qualificar de ‘greu’ aquesta cessió i va remarcar que la primera proposta d’ERC al Senat ha estat una proposta ‘perquè es discuteixi i debati sobre l’autodeterminació de Catalunya, és a dir, sobre la ruptura de la unitat d’Espanya’.

‘ERC parla de la ruptura de la Constitució i solidaritat dels espanyols, i els socialistes a canvi li cedeixen un senador del PSPV, de la província de Puig, amic de Puig i posat aquí per Puig’, va denunciar, afegint que Ximo Puig ha d’explicar ‘les raons d’aquesta cessió a una formació independentista, que vol trencar Espanya, que proclama la república catalana i l’annexió de la Comunitat Valenciana als inexistents Països Catalans’.

Per una altra banda, Puig ha manifestat que el senador socialista per Castelló cedit als republicans perquè pugui formar grup propi, ‘defensarà els interessos de la Comunitat Valenciana i si és necessari, en moltes ocasions, contra Esquerra Republicana’, ha reblat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]