La comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona ha acceptat la moció presentada per CiU i ERC de concedir la Medalla d’Or de la ciutat a Muriel Casals, a títol pòstum. Els grups de Barcelona en Comú i el PSC hi han votat a favor, Ciutadans s’ha abstingut i el PP hi ha votat en contra.

La presidenta del grup municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha justificat l’abstenció dient que hi havia casos ‘més mereixedors’ de la Medalla d’Or i que Muriel Casals no havia deixat cap llegat a la ciutat. Àngels Esteller, del PP, ha dit que no veu mèrits personals ni importants per atorgar-li la distinció. ‘Muriel Casals no va estar mai vinculada a la ciutat’, ha afegit.

PP i Ciutadans no volien retirar la medalla a Cristina de Borbó
El primer tinent batlle, Gerardo Pisarello, ha contraposat la concessió d’aquesta medalla a la retirada de la Medalla d’Or que tenia Cristina de Borbó, a qui jutgen acusada de corrupció pel cas Nóos. En la votació del mes passat al plenari, tots els grups van votar a favor de retirar-la-hi, tret justament de PP i Ciutadans, que es van abstenir.

Amb aquesta votació d’avui, s’ha començat a tramitar la concessió d’aquest reconeixement, que haurà de ratificar el ple. La moció fou registrada ahir per Xavier Trias i Alfred Bosch, que van lloar Muriel Casals per la capacitat de diàleg, les fortes conviccions i el compromís amb els valors democràtics.

Per una altra banda, ahir la Generalitat també va decidir de condecorar Casals amb aquest mateix guardó.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]