La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, creu que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, vol emprendre un trencament amb l’estat espanyol: ‘Prefereix el projecte nacionalista de trencament amb Espanya i d’enfrontament amb Madrid per tapar la seva manca de projecte polític i gestió i crear més ‘barraquetes’. Bonig ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha tingut amb el grup del PP al senat. Segons que ha informat el PP, Bonig ha dit que Puig ‘dissenya un full de ruta exactament igual que el que va dissenyar el nacionalisme a Catalunya’.

També ha dit que el projecte de llei de plurilingüisme aprovat dilluns per la comissió d’Educació de les Corts Valencianes és un projecte d’immersió lingüística que equival a traslladar tot el procés català al País Valencià i que creu que limitarà la llibertat dels pares a l’hora de triar la llengua vehicular.

Mal finançament per culpa de Zapatero
Segons Bonig, el País Valencià és mal finançat perquè Zapatero va aprovar un model que no beneficiava els valencians. ‘Però això no ho explicarà Puig’, ha dit, fent referència a la compareixença que farà aviat el president al senat espanyol per a demanar un nou model econòmic.

El vice-secretari general del PSPV i síndic socialista a les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha dit que aquestes declaracions de Bonig eren intolerables. ‘Possiblement el PP necessita l’ombra de Catalunya per a no empitjorar els resultats, però és ben clar que no aconseguirà dividir els valencians. El nostre compromís és amb els ciutadans i en això continuarem treballant’, ha dit. I encara: ‘Si algú vol que el PP es converteixi en un partit extraparlamentari o que repeteixi els resultats del PP a Catalunya, Bonig i el PP al País Valencià van en la bona línia.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb