El periodista Josep Capella (Cambrils de Mar, 1960) ha estat designat nou corresponsal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a París. TV3 i Catalunya Ràdio han renovat la corresponsalia conjunta a França amb la incorporació dels fins ara delegat de la CCMA a Madrid, en substitució del periodista Joan Carles Peris.

Capella ha superat un procés de selecció intern entre els professionals que han optat a aquest lloc de treball i agafarà el relleu de Peris a la tardor. Josep Capella s’ha dedicat gran part de la seva trajectòria a la informació política, tant del govern espanyol com del congrés espanyol. Era delegat de la CCMA a Madrid des de l’octubre de 2014, tot i que havia estat corresponsal de Catalunya Ràdio a Madrid de 1985 a 1987 i de 1995 a 1998, moment en què va passar ser delegat de TV3.

Josep Capella i Matas és llicenciant en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. L’any 1983 va formar part de l’equip fundacional de Catalunya Ràdio i va ser cap d’informatius de l’emissora del 1987 al 1991.

El periodista català ha estat reconegut amb el Premi Cronista Parlamentari de l’Any que atorga l’Associació de Periodistes Parlamentaris (2014) i amb el Guardó 1924 dels Premis Ràdio Associació (2015).

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]