Fotografia: Parlament Balear.

El parlament balear ha aprovat avui l’ecotaxa, amb el suport de PSIB, Més, Podem i Gent per Formentera. El PP i Ciutadans hi han votat en contra i el PI s’ha abstingut. Amb aquesta mesura legislativa el govern recuperarà un impost que ja es va aplicar entre el 2001 i el 2003.

L’ecotaxa té per objectiu ‘crear i regular els elements essencials de l’impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i també el fons per afavorir el turisme sostenible i la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible’, tal com ho defineix el text aprovat.

L’impost es començarà a aplicar l’1 de juliol i gravarà les estades que facin les persones físiques de setze anys o més, en hotels, albergs, hostals, càmpings i tots aquells establiments que ofereixin allotjament turístic.

També l’hauran de pagar els clients dels creuers que facin escala a les Illes Balears. La quota oscil·larà entre 0,5 euros i 2 euros i dependrà de les nits d’estada, del tipus d’allotjament i de si és temporada alta o baixa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]