El Parlament aprova per unanimitat el retorn de part de la paga extra de 2012 als treballadors públics

  • L'operació correspon al 20,77% de l'import total i la devolució es farà entre octubre i novembre de 2016

VilaWeb
Redacció
27.07.2016 - 18:37

El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat validar el decret del govern que suposa la recuperació d’una part de la paga extraordinària del mes de desembre del 2012 dels treballadors del sector públic de la Generalitat. El decret permetrà una devolució del 20,77% de l’import que van deixar de percebre l’any 2012, una xifra correspon a 38 dies de la paga extraordinària.

Aquest pagament es farà efectiu ‘preferiblement el mes d’octubre o, com a màxim, el mes de novembre del 2016’, segons ha explicat la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs. A més, també s’ha aprovat la recuperació de dies d’assumptes personals i de vacances dels funcionaris per raó d’antiguitat.

El text, aprovat per Govern el 21 de juny passat, es basa en l’acord signat entre els representants del govern i les organitzacions sindicals el passat 9 de juny, en el marc de la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic, i el Parlament ha validat així el seu contingut malgrat que l’oposició hagi retret a l’executiu que és insuficient.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha afirmat que ‘és un pas més en el compromís del Govern perquè els servidors públics puguin recuperar els seus drets laborals’ i ha fet un reconeixement a l’actitud dels representants sindicals, ‘que ha permès arribar a un acord realista i realitzable que fa compatible la reivindicació d’unes millors condicions per als servidors públics amb la situació financera de la Generalitat’.

Borràs ha recordat que el Govern va aprovar el decret ‘amb caràcter inajornable, per la voluntat explícita de compensar l’esforç sostingut dels empleats públics i per la necessitat d’adequar les normes vigents en matèria salarial per al 2016 i fer possible l’abonament parcial de la paga en l’actual exercici de pròrroga pressupostària’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any