La Generalitat Valenciana s’ha queixat pel sostre de dèficit que ha imposat el govern espanyol. El president, Ximo Puig, ha explicat que és impossible que el govern compleixi l’objectiu de dèficit si no es canvia el model de finançament i ha assegurat que no faria cap més retallada.

‘És injust, perquè no pot ser que el govern espanyol repartesca i es quede la millor part’, ha criticat. Puig ha lamentat que l’estat espanyol decideixi el sostre de dèficit unilateralment i ha dit que era ‘absolutament irracional’. Ha recordat que la Generalitat té 44.000 milions d’euros de deute ‘a causa de l’infrafinançament’.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha denunciat que el País Valencià és la comunitat més mal finançada de l’estat espanyol, amb un 30% menys de recursos per càpita. Segons Soler, el País Valencià competeix sempre amb Múrcia per l’última plaça.

‘Hem fet provisions per a coses que no havia previst el govern anterior, l’any passat 3.500 milions i enguany 900 milions més; vegeu en quines condicions treballa l’actual govern’, ha lamentat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb