El País Valencià mostra la solidaritat amb el Principat

  • La solidaritat de les institucions i la ciutadania no ha cessat d'ençà que hi va haver els atemptats de Barcelona i Cambrils

VilaWeb
Redacció
19.08.2017 - 02:00

Les mostres de solidaritat del País Valencià no han parat d’ençà que hi va haver els atemptats de Barcelona i Cambrils. El suport s’ha materialitzat aquest divendres al matí amb una concentració convocada a la porta del Palau de la Generalitat, des d’on el Consell ha fet una crida ‘en defensa de la llibertat i democràcia front a la por i el fanatisme’. 

La vice-presidenta, Mònica Oltra, ha llegit un comunicat en representació del Consell i de la societat valenciana amb el qual ha mostrat ‘la solidaritat i dolor compartit amb les víctimes i familiars, així com amb el conjunt de la societat barcelonina i catalana’. Oltra també ha tingut un record per a ‘totes les persones que pateixen al llarg del planeta, fora de la immediatesa mediàtica, les conseqüències de la intolerància i del totalitarisme’.

A la concentració, també hi ha assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha expressat la seva ‘tristesa i indignació’ i ha advocat perquè ‘la pedagogia de valors impregne el món’ per combatre ‘la barbàrie’. ‘Açò no és una guerra de civilitzacions, sinó d’aquells que estimen la llibertat, la tolerància, la igualtat i la fraternitat i d’aquells que volen imposar el totalitarisme’, ha declarat.

La concentració institucional també ha estat acompanyada d’un centenar de persones.

El dia de l’atemptat
Llançades les primeres informacions sobre l’atemptat, el suport valencià va arribar immediatament de la mà de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, qui es va dirigir amb per telèfon al seu homòleg principatí, Toni Comín, per oferir a la Generalitat catalana tots els recursos sanitaris que es necessitessin. El Consell va posar en disposició de l’executiu català el trasllat d’unitats SAMU des del País Valencià o l’enviament de bosses de sang, mesures que finalment no han estat necessàries.

Els dirigents polítics també van mostrar el condol i preocupació per mitjà de les xarxes socials al llarg de la tarda. El batlle de València, Joan Ribó, també va convocar per Twitter una concentració de suport a la porta de l’Ajuntament, fent-la coincidir amb la multitudinària concentració a la plaça de Catalunya.

Mesures de seguretat
Moments abans de la concentració, el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, es va reunir amb el president i la vice-presidenta del Consell. Després de la reunió, Ángel va enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i va garantir que el País Valencià era ‘una societat segura’.

Per la seva banda, el batlle Joan Ribó assegurava que, després dels atemptats, la presència policíaca a València augmentaria ‘al màxim’. Ribó va explicar que col·locar testos en zones de vianants era una de les mesures en què es pensava, tot i que va subratllar que era una decisió que corresponia als equips de seguretat. El director general de l’Agència de Seguretat també va dir que l’anomenat Pla Estiu –un desplegament especial de cossos poliíacs a les ciutats més turístiques– probablement es reforçaria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any