El nou secretariat nacional de la Intersindical comença a caminar

  • La candidatura encapçalada per l'actual secretari general, Sergi Perelló, és l'única que s'ha posat a votació

VilaWeb
Redacció
12.11.2022 - 21:13
Actualització: 13.11.2022 - 22:53

El setè congrés nacional de la Intersindical-CSC ha ratificat la candidatura al secretariat nacional que encapçala Sergi Perelló, actual secretari general. L’equip de Perelló era l’única candidatura que han pogut votar els afiliats del sindicat i té Núria Ferrandis com a secretària general adjunta i d’acció sindical; Marc Faustino com a secretari d’acció sindical; David Hernández com a secretari d’organització; Ester Rocabayera com a secretària feminista; Antoni Veciana com a secretari d’acció social i llengua; Anna Payà com a secretària de formació; Laura Pérez com a secretària de moviments socials; Anna Pagès com a secretària d’afiliació i polítiques de gènere; Maria Teixidor com a secretària de coordinació territorial; Dani Gomez com a secretari de negociació col·lectiva; Ferran Coll com a secretari de solidaritat i relacions internacionals; Pau Cruz com a secretari de joventut i Ferran Dotras com a secretari de comunicació i eleccions sindicals.

A més de la candidatura vencedora, originalment se’n va presentar una altra conformada pel sector crític que va ser anul·lada per la comissió organitzadora. L’encapçalava Joan Rocamora, ex-dirigent de l’MDT i empresonat durant quatre anys arran de l’operació Garzón, i l’acompanyaven tot d’afiliats expedientats per motius diversos, cosa que s’ha adduït per invalidar-la.

El congrés també ha aprovat la ponència estratègica presentada, que planteja 57 propostes per consolidar i fer avançar el sindicat. Segons que va explicar Perelló a VilaWeb, una de les mesures claus que contempla és la creació d’una caixa de resistència que pugui cobrir econòmicament els treballadors que tinguin un conflicte amb l’empresa. “El model sindical que hi ha hagut aquests quaranta anys, que és el de l’estat espanyol –i malauradament a Catalunya també el patim–, és un model de renúncies que ha originat vuit reformes laborals i que perdem un llençol a cada bugada. El model sindical que necessitem ha de ser amb organitzacions sindicals molt fortes i amb molta afiliació per a poder afrontar els conflictes”, va dir.

En un comunicat, la Intersindical reivindica “un model productiu divers i sostenible i un sistema de protecció social fort, amb la reducció de la jornada laboral amb el mateix sou i un salari mínim adaptat a la realitat socioeconòmica de Catalunya com a mesures per garantir la cohesió i el benestar de la majoria de la població”.

A banda, també s’han aprovat l’informe de gestió i tres resolucions: una de compromís amb els drets laborals dels migrants, una altra de defensa d’un sistema social i econòmic “al servei de les persones” i una tercera per a reconèixer les diades en defensa dels drets de les dones i del col·lectiu LGBTI+.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any