Álex Pastor, nou batlle de Badalona, ja ha executat la primera decisió que ha motivat la moció de censura contra Dolors Sabater. Tal com li va demanar Xavier Garcia-Albiol, que amb els seus deu regidors va ser clau per investir el nou batlle socialista, Pastor ha ordenat que es despengi la pancarta que demanava la llibertat dels presos polítics del balcó de l’ajuntament. El president del PP ho ha celebrat a Twitter en un missatge on s’ha penjat la medalla de la retirada: ‘Tal com vaig exigir ahir, l’ajuntament ja no llueix la pancarta a favor dels polítics presos. La casa de la vila torna a representar tots els veïns de Badalona’, ha piulat.

La pancarta lluïa a la façana de l’ajuntament des del 3 de novembre de 2017, quan membres del govern català van ser empresonats. Álex Pastor va defensar ahir la seva candidatura repetint que Sabater no havia respectat la ‘neutralitat, el pluralisme i la convivència’ de Badalona. L’anterior batllessa va demanar si ser neutral ‘és ser al costat de l’opressor’ i va recordar al PSC que quan van penjar la pancarta demanant pensions dignes no van dir res, tot i que tampoc no era neutral.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb