El ministeri d’Educació espanyol ha reconegut haver rebut 92 sol·licituds pels 6.000 euros per a l’escolarització en castellà a Catalunya, i d’aquestes, n’ha estimat només 17, de moment, i els ha traslladat a la Generalitat per a què s’estudiïn els casos. Ho ha explicat la consellera Irene Rigau, que ja ha anunciat que es recorreran aquests 17 casos perquè considera que la norma és ‘inaplicable’. La consellera reconeix que alguns d’aquests casos els alumnes ja estaven escolaritzats en escoles privades abans que es publiqués aquesta ajuda. Rigau ha reconegut que amb el nou ministre Méndez de Vigo, s’ha acabat amb el ‘ball de xifres’ i celebra la predisposició actual d’estudiar cada cas.

El ministeri d’Educació i el Departament d’Ensenyament han mantingut avui la primera reunió tècnica per abordar l’ajuda de 6.000 euros per a l’escolarització en castellà dels alumnes catalans que va instaurar el ministre Wert. El nou ministre, Méndez de Vigo, ha xifrat en 92 les sol·licituds rebudes en aquest aspecte i de moment, ha traslladat 17 casos, que ha estimat, perquè s’analitzin conjuntament amb la Generalitat.

Rigau ha dit que, hores d’ara, el Departament no té constància que cap família hagi cobrat en aquest concepte i no han tingut la notificació de cap rebaixa de 6.000 euros en el finançament.

La consellera ha recordat que el Departament ja ha demanat la supressió d’aquesta disposició, tan a la Conferència Sectorial d’Educació com amb esmena als pressupostos generals.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb