El govern municipal de Barcelona i dels grups de l’oposició negocien un acord en les retribucions dels alts càrrecs per a tancar el cartipàs municipal. La batllessa, Ada Colau, proposa de reduir-se el sou d’un 27% respecte del que cobrava el seu predecessor, Xavier Trias, que era de 109.000 euros anuals. El sou, per tant, quedaria en 80.115 euros, que no són pas els 43.000 euros que correspondrien si fos de 2.200 euros mensuals, topall que establia el codi ètic de Barcelona en Comú. Però, de fet, Colau sí que cobrarà 2.200 euros, i donarà la diferència a entitats socials.

Aquest ball de xifres ha estat presentat per alguns mitjans com una vulneració del codi ètic de la formació per part de Colau. Avui el diputat de la CUP David Fernàndez ha fet un piulet amb un text titulat ‘Llum i taquígrafs’ en què explica aquestes dades, i també els sous dels diputats de la CUP. Fernàndez recorda que en tots dos casos són els altres partits, al ple municipal o al del parlament, que acaben pactant i aprovant els salaris oficials. I acaba amb un missatge adreçat al director de La Razón, Paco Marhuenda, i al comte de Godó, propietari de La Vanguardia:

A la nit el diputat de la CUP va fer dues petites correccions al text, les quals, en cap cas, canviaven el què havia dit al matí. Vegeu el piulet que va fer:

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb