El jutjat d’instrucció número 7 d’Alacant ha citat com a investigats els exdirectors econòmics del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, Ana Kringe (també exalcaldessa de Dénia) i Miguel Juan Baldó, així com a dos empresaris en la investigació oberta per presumptes irregularitats en les adjudicacions de la Diputació d’Alacant a la fira de turisme Fitur.

Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ), la causa es va obrir el passat mes de setembre, quan el jutjat va rebre la denúncia interposada per la Fiscalia per un presumpte delicte contra l’administració Pública pel presumpte fraccionament de contractes per al muntatge dels estands d’Alacant a la Fira Internacional de Turisme. Les investigacions corresponen a l’època en què la Diputació d’Alacant estava presidida per José Joaquín Ripoll (PP), investigat en un altre cas de presumpta corrupció, el ‘cas Brugal’.

L’instructor ha practicat diverses diligències i ha requerit informació a diferents organismes, informen les mateixes fonts. En el marc d’aquestes investigacions, el jutge ha acordat prendre declaració en qualitat d’investigats als dos exresponsables del patronat de turisme i dues persones més, que són empresaris adjudicataris dels contractes sota sospita. Els quatre han estat citats per a comparèixer el proper 16 de març al jutjat d’Alacant.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]