El jutjat d’instrucció número 15 de València ha comunicat a l’ajuntament que acceptava que es personés com a acusació particular en el marc de les diligències prèvies per les agressions de grups d’ultradreta durant la manifestació del passat Nou d’Octubre.

Segons que ha explicat el consistori, el jutjat accepta la personació proposada pel batlle Joan Ribó el passat 15 de desembre en la investigació d’uns fets que podrien ser constitutius d’un delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques i d’un delicte de desordres públics.

Prèviament, el jutjat havia ofert a l’ajuntament d’emprendre les accions pertinents per a reclamar indemnitzacions per danys al mobiliari. En nota de premsa, Ribó destaca que ‘és indiscutible, a més, l’obligació municipal, dins de les seves competències, de fer tota acció que es considere necessària amb vista a preservar l’orde públic i garantir la seguretat ciutadana’.

I afegeix ‘el compromís ferm amb la democràcia i el dret de qualsevol persona de manifestar les seves idees pròpies, com a dret constitucional, i en definitiva, el dret a la discrepància sense recórrer en cap cas a la violència, com van fer els grups ultres el Nou d’Octubre passat. És una obligació de l’ajuntament i un deure que s’ha marcat aquest govern municipal, treballar per a eradicar els delictes d’odi’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]