El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els quatre consellers que són a Brussel·les no van entrar a la presó de manera preventiva, com sí va passar amb la resta de l’executiu català, perquè el jutge belga que va estudiar l’ordre europea de detenció emesa per la justícia espanyola va considerar que la mesura hauria causat ‘danys irreparables’. El diari Ara ha tingut accés a la interlocutòria del 5 de novembre referenciada a la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, que el rotatiu afirma que és similar a les de la resta de l’executiu. Segons el text, Serret tenia disponibles 1.000 euros en aquell moment per la qual cosa, els seus advocats van advertir al jutge que una fiança superior ‘implicaria l’ingrés a la presó a l’espera del pagament’. El magistrat va concloure que ‘aquest fet implicaria per a la interessada uns danys irreparables’.

A banda, el jutge va considerar que ‘no hi ha raons per pensar’ que Puigdemont i els consellers ‘se sostreguin de la justícia belga’ i subratlla que tampoc ‘hi ha cap raó per dubtar’ que ‘col·laboraran plenament’ amb la justícia del país.

El text també mostra la confiança que els investigats no fugiran del país, no destruiran proves i es presentaran davant la justícia belga cada cop que siguin reclamats.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]