El jutge de l’audiència espanyola José de la Mata ha arxivat la causa relativa al llapis de memòria i ha demanat d’investigar l’ex-director de la policia espanyola Eugenio Pino i l’ex-inspector en cap Bonifacio Díez Sevillano pels delictes de prevaricació, fals testimoni i frau processal.  De la Mata considera que el llapis de memòria va ser obtingut de forma il·lícita i ni Pino ni Sevillano n’han pogut acreditar l’origen. És per això que ha demanat que aquesta informació s’expulsi del sumari del cas Pujol.

 

El magistrat recalca que amb aquesta decisió no s’intenta protegir un presumpte delinqüent, en aquest cas la família Pujol, sinó deixar clar als poders públics i als agents de seguretat que és prohibit fer trampes. En aquest sentit, De la Mata ha demanat al ministeri d’Interior espanyol que prengui mesures disciplinàries en relació a Pino i Díez Sevillano.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]